Natuurfotografie »

Over mij

Ik ben Lara Aldewereld en sinds mijn kinderjaren heb ik een grote interesse voor  fotografie en de natuur. Gewapend met camera ging ik regelmatig op pad om de mooiste plekjes vast te leggen. Toen nog met compactcamera, maar waar mijn hart al snel naar uit ging was een digitale spiegelreflex.

In 2006 werd ik dan eindelijk eigenaar van mijn eerste DSLR en sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in de technische aspecten van het fotograferen. Mede door het verslinden van vele fotografieboeken, het volgen van workshops en het actief zijn op verschillende fotofora ben ik gekomen tot de fotografe die ik nu ben.

Waar mijn passie vooral ligt, is het vastleggen van de natuur op zijn mooist. Of het nu fragiele waterjuffertjes in ochtenddauw zijn of de late zonnestralen door een granenveld; in al mijn beelden probeer ik sfeer neer te zetten. Die sfeer gaat voor mij eigenlijk altijd samen met prachtig ochtend- of avondlicht, de momenten waarop ik vaak ga fotograferen. Naast mijn natuurfotografie ben ik werkzaam als fotograaf voor bruiloften, gezinnen en andere portretten. Neem hiervoor een kijkje op mijn website: www.aldewereldfotografie.nl